BuitenGewoon Kunst met een Rotterdams tintje

Rotterdam – Op 15 en 16 augustus 2017 komen uit heel Nederland kunstenaars met een verstandelijke beperking de stad Rotterdam opvrolijken. De BuitenGewone kunstenaars trekken samen met Rotterdamse kunstenaars door de stad, om Rotterdam te schetsen, fotograferen, boetseren of te schilderen. Zondag 5 november worden de kunstwerken aangeboden tijdens een veiling in Postillion Convention Centre WTC Rotterdam. Deze veiling is toegankelijk voor iedereen met een hart voor kunst en de stad Rotterdam!

BuitenGewoon Kunst is een project van Stichting hetWerkvan en Fonds verstandelijk gehandicapten waarbij zij in de organisatie geholpen worden door een fantastische groep (Rotterdamse) “ondernemers met een hart”, aldus Femke Riel, initiatiefneemster van de tour. Het is een vervolg op de succesvolle inspiratietour in Limburg, die in 2016 plaats vond. Jaarlijks wordt op een andere plek in Nederland een inspiratietour gehouden waarmee kunstenaars met een verstandelijke beperking de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen.

Tijdens de inspiratietour gaan de BuitenGewoon getalenteerde kunstenaars op pad in Rotterdam, samen met hun begeleider en een professionele Rotterdamse kunstenaar. Femke Riel: “De samenwerking tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking is zeer bijzonder. Het kijken naar kunst en omgeving krijgt daardoor een nieuwe dynamiek. De inspiratietour gaat zeker niet alleen over inspiratie, juist het samen werken en samen genieten is het gevoel wat de boventoon voert. Integratie op zijn best!”

Na deze twee dagen keren de kunstenaars terug naar hun eigen atelier om de opgedane indrukken van Rotterdam te verwerken. De Erasmusbrug, Markthal en Euromast als schilderij, object of schets en kleurrijke schilderwerken van het stadsleven en Rotterdamse natuur worden in het najaar op diverse locaties in de binnenstad van Rotterdam geëxposeerd. Zondag 5 november wordt de expositie afgesloten met een openbare en feestelijke veiling van alle kunstwerken inPostillion Convention Centre WTC Rotterdam.

Ondernemers en belangstellenden kunnen middels sponsoring participeren in dit project waarbij een exclusieve lunch en ‘meet and greet’ met de BuitenGewone kunstenaars, voorafgaand aan de veiling, wordt aangeboden. De uiteindelijke opbrengst komt geheel ten goede aan dagbestedingsateliers en een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Liesbeth van Schie, eigenaresse van House of Kent en 1 van de ongeveer 20 betrokken ondernemers: “Het is prachtig je in te zetten voor BuitenGewoon Kunst, gewoon iets kunnen doen voor BuitenGewone Kunstenaars, is BuitenGewoon Dankbaar!”

Wilt u meer weten, aanwezig zijn bij de inspiratietour op 15/16 augustus of tijdens het afsluitende veilingevent op 5 november, dan kunt u contact opnemen met Femke Riel via femke@hetwerkvan.nl of 06 13855274

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *