Stichting hetWerkvan, een update!

Het is zover, hetWerkvan gaat verder als stichting. Dit geeft ons nog meer mogelijkheden om onze dromen te verwezenlijken. Heel trots zijn wij op een fantastisch bestuur, dat samen met ons hetWerkvan tot een succes wil maken. In een volgend schrijven stel ik graag alle bestuursleden persoonlijk aan u voor.

De Doelstelling

hetWerkvan heeft ten doel het onder de aandacht van het publiek brengen van kunst gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking en daarmee de maatschappelijke emancipatie en integratie bevorderen.

De stichting draagt zorg voor het promoten, tentoonstellen, inkopen en verkopen van de bijzondere kunst en verleent ondersteuning op projectbasis bij aanvragen vanuit de zakelijke markt gericht aan de ateliers waar kunstenaars met een verstandelijke beperking actief zijn.

Wij bieden organisatorische, coördinerende en projectmatige ondersteuning aan kunstenaars, ateliers, maatschappelijke organisaties en andere betrokkenen. Kennisuitwisseling en samenwerking bevorderen tussen de kunstenaars en de verschillende ateliers staan bij ons hoog in het vaandel.

Een update van de agenda

Op dit moment is hetWerkvan verschillende ateliers op meerdere locaties te bewonderen.

 • Dutch Design Hotel Artemis te Amsterdam
 • Easy Hotel in Den Haag
 • Tosti van Josti in Den Haag
 • Herberg De Zoelensche Brug te Zoelen
 • NH Hotel Jan Tabak te Bussum
 • De Brouwerij te Vleuten
 • Landgoed Zonheuvel te Doorn
 • Independent Recruiters te Amsterdam

De Rijdende Galerie van hetWerkvan is regelmatig on tour. De afgelopen periode zijn wij aanwezig geweest bij Parkrestaurant Anafora in het Maxima Park in Leidsche Rijn en De Geertjes Hoeve in Haarzuilens. Vanaf 29 juni, tijdens de Grand Départ, is onze Rijdende Galerie aanwezig bij Postillion Hotel Bunnik, waar tevens verschillende kunstwerken met het thema Tour de France te bewonderen zijn.

Op de agenda staan ook dit jaar weer twee beurzen!

 • ‘Gastvrij Rotterdam’ van 21 t/m 23 september in Ahoy Rotterdam
 • ‘Gastronomie’ van 9 t/m 10 november in De Jaarbeurs Utrecht

Als klap op de vuurpijl mogen wij op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade, de Nederlandse Kustenaars met een beperking en hun prachtige kunst vertegenwoordigen tijdens de Challenged Art Expo in Japan. Een bijzondere gelegenheid om te kunnen vertellen over de  activiteiten van hetWerkvan en de kunstenaars een internationaal podium te bieden.

Nieuwe activiteiten

Wij zijn continu actief met het ontplooien van nieuwe activiteiten. Er staan verschillende projecten op stapel zoals het in opdracht op locatie tekenen met verschillende ateliers of het maken van werken met een bepaald thema. Daarbij krijgen wij steeds vaker de vraag om wensen van individuele kunstenaars in vervulling te laten gaan. Hierbij valt te denken aan bijzondere locaties waar zij graag willen exposeren, een bijzondere ontmoeting te laten plaatsvinden of te helpen bij vervoer (kosten) om de kunstenaars te laten werken op een plek waar zij vertrouwd zijn en zich verder kunnen ontwikkelen.

Hoe kunnen wij verder groeien en onze hulpvraag

Voor groei is het belangrijk om een stevige financiële basis te hebben. De in- en verkoop van de kunst via de webshop www.hetwerkvan.nl en De Rijdende Galerie zorgt voor een belangrijke basis. Alle kunst kopen wij in bij de aangesloten Ateliers. 80% van de opbrengst vloeit direct terug naar de Ateliers. De overige 20% gebruiken wij om alle activiteiten te financieren.

Eind september zullen wij voor het Fonds Verstandelijk Gehandicapten de collecte voor onze regio op ons nemen. De helft van de opbrengst komt ten gunste van hetWerkvan. Tevens willen wij onze dank uitspreken aan Albert Heijn Vleuterweide en Dutch Design Hotel Artemis voor het organiseren van activiteiten waarvan de opbrengst naar hetWerkvan zal gaan.

Om onze ambitieuze doelen te bereiken hebben wij hulp nodig.

 • Hulp bij het vergroten van de naamsbekendheid door ambassadeurs
 • Hulp bij het begeleiden van activiteiten door vrijwilligers
 • Hulp in financiële zin, zo bieden wij onder andere de mogelijkheid om Vriend te worden van hetWerkvan

Alle informatie is terug te vinden op onze website. Natuurlijk staan wij ook open voor andere ideeën. U kunt hiervoor contact met ons opnemen per mail femke@hetwerkvan.nl of telefonisch via 06-13855274.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *