Servies met hetWerkvan Derk Wessels

Foto complete servies-Derk Wessels-2016

Met de aanschaf van dit bijzondere servies met hetWerkvan Derk Wessels steunt u Ateliers De Wijde Doelen, onderdeel van sichting Reinaerde en natuurlijk ook stichting hetWerkvan.

Om een groter publiek met de kunst van Derk Wessels te laten kennismaken, heeft Reinaerde een servies ontwikkeld met afbeeldingen van hetWerkvan Derk.

Bij Ateliers De Wijde Doelen werken 35 getalenteerde mensen met een beperking als professioneel kunstenaar. Derk Wessels is een gepassioneerde kunstenaar die altijd bezig is met het onderzoeken van de mogelijkheden van diverse materialen. Zijn interesses liggen bij het maken van oliepastels, tekeningen en bij het ontwerpen en snijden van linoleumsneden. Zijn beelden ontstaan direct en hebben weinig bedenktijd nodig, het lijkt of hij kan putten uit een oneindig creatieve bron. Wessels laat graag iedereen van die wereld meegenieten en zal een gids zijn voor een ieder die de moeite neemt zijn werk te bezichtigen.

Derk is de winnaar van de eerste prijs van de Special Award 2015. De Special Award is dé driejaarlijkse beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. Op 3 november maakte de eindjury de prijswinnaars van de Special Award 2015 bekend in Museum Jan van der Togt, waar de kunstwerken van de 39 genomineerde kunstenaars te zien zijn. Aansluitend werd de tentoonstelling officieel geopend.

De dwingende directheid en dramatiek in de tekeningen van Derk Wessels maakten veel indruk op de jury, evenals zijn sterke gevoel voor vorm en compositie. De figuren zijn met trefzekere lijnen neergezet en het contrast tussen de voorstelling en de tussenruimtes is zeer effectief gebruikt.
Derk: “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik vind het écht leuk!”

Dit prachtige servies is te koop via deze link!

 

Indien u grotere aantallen wil bestellen, vragen wij u contact met ons op te nemen via mail info@hetwerkvan.nl of per telefoon 06-13855274.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *